Nadal zmanjšal zaostanek za Đokovićem, Bedene 75.

Ljubljana, 9. septembra - Španski teniški as Rafael Nadal je po velikem slavju na odprtem prvenstvu ZDA, kar je bil njegov 19. grand slam v karieri, ostal na drugem mestu svetovne lestvice ATP, a močno zmanjšal zaostanek za številko 1. Srb Novak Đoković ima na prvem mestu le še 640 točk prednosti. Finalist New Yorka Rus Danil Medvedjev je po novem četrti.

ZDA, New York.
Rafael Nadal je na odprtem prvenstvu ZDA v New Yorku osvojil 19. naslov na teniških turnirjih za veliki slam. V finalu je s 7:5, 6:3, 5:7, 4:6 in 6:4 po 4:50 ure igre in tretji zaključni žogici premagal Rusa Danila Medvedjeva za svojo četrto krono v Flushing Meadowsu.
Španski teniški igralec Rafael Nadal.
Foto: Xinhua/STA

Nadal je v boju za najboljšega igralca sveta prednost srbskega zvezdnika, ki se je v Flushing Meadowsu poškodovan poslovil v četrtfinalu, z več kot 3700 točk zmanjšal na 640. Tretji ostaja Švicar Roger Federer.

Najboljši slovenski igralec Aljaž Bedene, ki je nastope na zadnjem velikem turnirju sezone po hudem boju proti šestemu igralcu sveta Nemcu Alexandru Zverevu sklenil v tretjem krogu, je na lestvici z 80. napredoval na 75. mesto.

zza/am/zza
© STA, 2019