Šarec v Metliki tudi o proračunu in aktualnem dogajanju

Metlika, 8. septembra - Premier Marjan Šarec je danes ob robu osrednje prireditve ob 150-letnici gasilstva na Slovenskem v Metliki za medije komentiral tudi aktualno dogajanje. Pred jutrišnjim vrhom koalicije na Brdu pri Kranju je dejal, da so ga sklicali zato, da s predlogom proračuna seznanijo še poslance, potem ko se je vlada o proračunu nekako uskladila. Na vprašanje, ali bo na proračun vezal zaupnico, je dejal, da se o tem še ni odločil.

Metlika.
Osrednja prireditev ob 150-letnici gasilstva na Slovenskem.
Župan Metlike Darko Zevnik, poveljnik Gasilske zveze Slovenije Franci Petek, predsednik vlade Marjan Šarec in minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar.
Foto: Nebojša Tejić/STA

Glede izjave ministrice za infrastrukturo Alenke Bratušek o rezanju lovk v energetiki pa je Šarec danes dejal, da zaenkrat ministrica zatrjuje, da reže lovke in da ne dela nič nezakonitega. Če pa je kaj nezakonitega, pa po Šarčevih besedah obstajajo ustrezni organi, da to ugotovijo.

Izjava se nanaša na odziv ministrice, ki je zanikala poročanje medijev, da naj bi vplivala na postopek izbire direktorja družbe SODO.

vpu/rbo/arh/arh
© STA, 2019