Van Aertu deseta etapa, Alaphilippe še naprej v rumenem

Albi, 15. julija - Belgijec Wout van Aert je zmagovalec današnje desete etape na kolesarski dirki po Franciji. Drugo mesto je na 217,5 km dolgi preizkušnji med krajema Saint-Flour in Albi zasedel Italijan Elia Viviani, tretje pa Avstralec Caleb Ewan. Rumeno majico vodilnega je zadržal Francoz Julian Alaphilippe.

Francija, Albi.
10. etapa Dirke po Franciji.
Belgijski kolesar Wout Van Aert iz ekipe Team Jumbo je prvi prečkal cilj 217,5 kilometra dolge etape od Saint-Fourja do Albija.
Foto: dpa/STA

Francija, Albi.
10. etapa Dirke po Franciji.
Francoski kolesar Julian Alaphilippe iz ekipe Deceuninck Quick Step je zadržal rumeno majico vodilnega v generalni razvrstitvi.
Foto: dpa/STA

Vodilni kolesar na francoski pentlji ima v skupni razvrstitvi 1:12 minute prednosti pred Britancem Geraintom Thomasom, lanskim zmagovalcem najbolj prestižne večetapne dirke na svetu.

Na letošnji dirki nastopata dva slovenska kolesarja, oba sta člana ekipe Bahrain-Merida. Jan Tratnik, ki je v nedeljo zasedel tretje mesto, je današnjo preizkušnjo končal na 114., Matej Mohorič pa na 152. mestu. Oba sta zaostala 9:41 minute. V skupni razvrstitvi je Tratnik na 70., Mohorič pa na 99. mestu.

ad/gj/ad
© STA, 2019