Odstopil hrvaški minister za državno premoženje

Zagreb, 15. julija - Hrvaški minister za državno premoženje Goran Marić je danes nepreklicno odstopil s položaja v vladi in zahteval aktiviranje svojega poslanskega mandata v saboru. Hrvaški mediji so Marića in njegovo družino dlje časa povezovali s številnimi nepremičninskimi aferami.

Hrvaška, Novi Vinodolski.
Hrvaški minister za državno premoženje Goran Marić (HDZ) je danes nepreklicno odstopil s položaja v vladi ter je zahteval aktiviranje svojega poslanskega mandata v hrvaškem saboru. Marić je objavil svojo odločitev o odstopu v Novem Vinodolskem, v katerem je še podpisal dve pogodbi o podaritvi državnega premoženja lokalni samoupravi.
Foto: Hina/STA

Marić je dejal, da je glavni razlog za njegov odstop nezaslišan pritisk na dostojanstvo, mir in integriteto njegove družine.

Hrvaški mediji so poročali, da se za Marićeve nepremičninske posle zanima tudi urad za boj proti korupciji in organiziranemu kriminalu.

Na Hrvaškem ugibajo, ali bo premier Andrej Plenković do konca meseca zamenjal še štiri ali pet ministrov, predvsem tistih, ki jih bremenijo različne afere ali pa niso bili uspešni pri svojem delu.

sk/gi/sk
© STA, 2019