Napadalce na sodnico še iščejo, poškodovana ni v smrtni nevarnosti

Maribor, 16. junija - Mariborski kriminalisti še iščejo napadalca oziroma napadalce na okrožno sodnico, tudi o motivu za napad, ki se je zgodil minulo noč pred njenim domom, še ne morejo govoriti. Po besedah vodje kriminalistov Andreja Kolbla še ugotavljajo, ali je povezan z njeno službo ali zasebnim življenjem. Je pa potrdil, da napadena ni v smrtni nevarnosti.

Maribor, pred PU Maribor.
Vodja sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor Andrej Kolbl je dal izjavo za medije glede preiskave poskusa umora mariborske sodnice.
Foto: Andreja Seršen Dobaj/STA

Kolbl je potrdil, da so neznani storilec oziroma storilci sodnico mariborskega okrožnega sodišča Danielo Ružič pričakali pred njeno stanovanjsko hišo v okolici Maribora in jo hudo poškodovali. Napadli naj bi jo s predmetom, kakšnim, pa na Policijski upravi Maribor zaradi interesa preiskave še ne želijo javno povedati.

Ozadje napada še ni znano, zato policija še vedno poziva vse, ki imajo kakšne informacije ali karkoli vedo o napadu, da pokličejo na 113 ali anonimni telefon policije 080 1200.

ase/apo/apo
© STA, 2019