Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Napadeni japonski tanker na poti v pristanišče

Dubaj/Stockholm, 15. junija - Japonski tanker Kokuka Courageous, ki je bil v četrtek tarča napada v Omanskem zalivu, je na poti v pristanišče v Združenih arabskih emiratih, je sporočilo podjetje Kokuka, ki upravlja tanker. Norveška družba Frontline, lastnica drugega napadenega tankerja, pa je izključila možnost, da bi na ladji eksplodiralo zaradi tehnične ali človeške napake.

Oman.
Pred obalo Omanskega zaliva sta bila napadena dva tankerja, ki ju je zajel ogenj, posadki obeh ladij pa so morali evakuirati. Za kakšne vrste incident je na tej zelo pomembni pomorski poti iz Perzijskega zaliva šlo, še ni jasno.
Arhiv STA.
Foto: IRIB News/dpa/STA

Vzrok eksplozije, ki je na tankerju Front Altair odjeknila kmalu zatem, ko je ladja vplula v zaliv skozi Hormuško ožino, sicer še vedno ni znan. Incident bomo podrobno preiskali skupaj z zunanjimi strokovnjaki in predstavniki vlade, je ladjar Frontline sporočil sinoči. Tanker z nafto naj bi danes pregledala skupina strokovnjakov, ki naj bi tudi ocenila škodo zaradi eksplozije. 23-članska posadka v incidentu ni bila poškodovana.

mc/ase/mc
© STA, 2019