Thompson finale NBA končal s hudo poškodbo

Oakland, 14. junija - Superzvezdnik košarkarske lige NBA Klay Thompson se je na šesti tekmi finala NBA resno poškodoval. Njegovi Golden State Warriors so na domačem parketu izgubili s 110:114 in s skupnim izidom v zmagah 2:4 tudi boj za naslov prvaka proti Toronto Raptors, Thompson pa si je v tretji četrtini tekme raztrgal križne vezi, so sporočili iz tabora bojevnikov.

ZDA, Oakland.
Košarkarji Toronto Raptors so prvič v 24-letni klubski zgodovini osvojili naslov prvaka severnoameriške lige NBA. Na šesti tekmi finala proti dvakratnim branilcem naslova, Golden State Warriors, so v Oaklandu zmagali s 114:110 in v boju na štiri zmage slavili s 4:2.
Košarkar Toronto Raptors Kawhi Leonard in košarkar Golden State Warriors Klay Thompson.
Foto: dpa/STA

Thompson se je poškodoval 2:22 minute pred koncem tretje četrtine, do takrat je dosegel 30 točk, nato pa se ni več vrnil v igro na odločilni tekmi velikega finala. Košarkar je opravil pregled z magnetno resonanco v bolnišnici Bay Area, ki je potrdil, da si je Thompson raztrgal križno vez levega kolena, so prek Twitterja sporočili iz tabora podprvakov NBA.

Devetindvajsetletnega košarkarja čaka večmesečno okrevanje in povsem možno je, da na začetku nove sezone še ne bo nared.

zza/jz/zza
© STA, 2019