Na Koroškem pilotni projekt za dolgotrajno oskrbo na pol poti in s prvimi rezultati

Ravne na Koroškem, 13. junija - Dvoletni pilotni projekt na področju dolgotrajne oskrbe, ki na Koroškem poteka pod okriljem Koroškega doma starostnikov, je na pol poti in s prvimi rezultati. Koordinator projekta Janez Praček z ministrstva za zdravje je danes na Ravnah ocenil, da se na projektu zelo dobro dela. Povedal je, da bodo izsledke uporabili v nadaljnjem delu pri dolgotrajni oskrbi.

Črneče, Koroški dom starostnikov.
Novinarska konferenca Koroškega doma starostnikov, na kateri so predstavili pilotni projekt, ki bo podpiral prehod v izvajanje sistemskega zakona o dolgotrajni oskrbi.
Koroški dom starostnikov.
Foto: Vesna Pušnik Brezovnik/STA

Tudi direktor Koroškega doma starostnikov Srečko Mlačnik je ocenil, da 1,7 milijona evrov vreden projekt, v okviru katerega je zaposlitev dobilo 14 oseb, dobro teče.

Med drugim je projekt po njegovih besedah pokazal, da na področju urejanja dolgotrajne oskrbe, kot je zastavljeno v predlogih, manjkajo socialne vsebine. Te tako na Koroškem dodajajo, med drugim izvajajo usposabljanje neformalnih oskrbovalcev, to je tistih, ki doma skrbijo za svojce.

vpu/ako
© STA, 2019