Godčeva zanikala očitke o protizakonitosti preiskovalne komisije o otroški kardiologiji

Ljubljana, 11. junija - Predsednica parlamentarne preiskovalne komisije o ugotavljanju odgovornosti na programu otroške kardiologije in področju nabav medicinske opreme Jelka Godec iz SDS je danes v izjavi za medije zanikala očitke, ki so se pojavili v medijih, da komisija presega pristojnosti državnega zbora in krši določila ustave. Zanikala je tudi, da je komisija prejela zdravstvene kartoteke otrok.

Ljubljana, DZ.
Predsednica preiskovalne komisije DZ o ugotavljanju odgovornosti nosilcev javnih funkcij na programu otroške kardiologije ter področju nabav in upravljanja z medicinsko opremo in zdravstvenim materialom Jelka Godec.
Foto: Bor Slana/STA
Arhiv STA

Kot je pojasnila, je komisija na njeno pobudo tudi sprejela sklep, da se z ničemer ne bo dotikala strokovnih odločitev zdravnikov. Po njenih besedah se komisija ukvarja izključno s tistim, kar ji pripada po zakonu o parlamentarni preiskavi in po 93. členu ustave.

Komisija je doslej opravila pripravljalna preiskovalna dejanja, s katerimi je določila gradiva, ki jih rabi za delo, in pa na zaprtih sejah sprejela dokazne sklepe. V četrtek bo zaslišala prve priče.

bs/mo
© STA, 2019