Dvema nesrečama v gorah botrovala neprimerna oprema

Kranj, 10. junija - Ekipa za helikoptersko reševanje v gorah je včeraj opravila tri intervencije. Od tega gre v dveh primerih za dogodke zaradi neprimerne opreme, so danes sporočili iz Policijske uprave Kranj.

Kranj.
Ekipa za helikoptersko reševanje v gorah je v nedeljo opravila tri intervencije. Od tega gre v dveh primerih za dogodke zaradi neprimerne opremej. Ponovno opozarjajo vse pohodnike, naj se v gore odpravljajo fizično in psihično pripravljeni in naj izbirajo sebi in opremi primerne ture.
Foto: PU Kranj

Reševalci so posredovali v nesreči planinke, ki je pri sestopu z Golice zdrsnila na kamniti podlagi in si poškodovala gleženj. Opremljena je bila v nizke športne čevlje.

Na Mali Mojstrovki pa so na zasneženem območju pod goro obstali trije neustrezno opremljeni nemški državljani. Eden je bil obut celo v nizke športne čevlje, so izpostavili policisti, ki ponovno opozarjajo pohodnike, naj se za odhod v gore pripravijo tako fizično kot psihično, izbirajo pa naj sebi in opremi primerne ture.

Ekipa za helikoptersko reševanje je včeraj posredovala tudi v Trenti, kjer je na balvanu padel plezalec, ki si je huje poškodoval glavo.

vpu/ako/ako
© STA, 2019