Avstrijski predsednik soglašal z odstavitvijo Kickla in odhodom FPÖ iz vlade

Dunaj, 21. maja - Avstrijski predsednik Alexander Van der Bellen je danes soglašal s predlogom avstrijskega kanclerja Sebastina Kurza za odstavitev avstrijskega notranjega ministra Herberta Kickla iz vrst avstrijskih svobodnjakov, posledično pa tudi z odhodom ostalih članov vlade iz FPÖ. Kurz naj bi še danes sporočil nova imena v začasni vladi.

Avstrija, Dunaj.
Avstrijski predsednik Alexander Van der Bellen je soglašal s predlogom avstrijskega kanclerja Sebastina Kurza za odstavitev avstrijskega notranjega ministra Herberta Kickla iz vrst avstrijskih svobodnjakov (FPÖ), posledično pa tudi z odhodom ostalih članov vlade iz FPÖ.
Foto: dpa/STA

Na ministrskem položaju naj bi ostala dosedanja avstrijska zunanja ministrica, nestrankarska Karin Kneissl, ki so jo za mesto vodje avstrijske diplomacije sicer predlagali svobodnjaki. Kneisslova naj bi že izrazila pripravljenost, da ostane v vladi.

Kurz je po srečanju z avstrijskim predsednikom napovedal, da naj bi nova imena v avstrijski vladi, šlo naj bi za strokovnjake ter osebe, ki so že ali so bile vodilni uradniki, obelodanil še danes.

mlj/ms/mlj
© STA, 2019