Tadej Pogačar zmagovalec kolesarske dirke po Kaliforniji

Pasadena, 19. maja - Mladi slovenski kolesar Tadej Pogačar je zmagovalec dirke svetovne serije po Kaliforniji. To je za 20-letnega člana ekipe UAE Emirates največji uspeh v karieri in druga skupna zmaga med profesionalci.

Ljubljana, Kolesarsko društvo Rog.
Novinarska konferenca Kolesarskega društva Rog in Kontinentalne ekipe Ljubljana Gusto Xaurum ob uspehu kolesarja Tadeja Pogačarja na letošnjem Tour de l'Avenir in ob drugih uspehih ekipe Ljubljana Gusto Xaurum v tej sezoni.
Foto: Anže Malovrh/STA

Pogačar si je rumeno majico vodilnega prikolesaril z zmago v predzadnji kraljevski šesti etapi. Tam je na vzponu na Mt. Baldy v napetem obračunu ugnal Kolumbijca Sergio Higuita, ki je zasedel tudi drugo mesto na koncu dirke.

V zadnji etapi prednosti nato ni več zapravil, v cilj je prišel z vsemi favoriti, in postal najmlajši zmagovalec največje kolesarske dirke v ZDA.

Zadnjo 141 km dolgo etapo od Santa Clarite do Pasadene je sicer dobil Nizozemec Cees Bol, ki je v skupinskem sprintu premagal nekdanjega svetovnega prvaka Slovaka Petra Sagana. Pogačar je bil 20., Simon Špilak 27. Slednji je bil skupno šesti.

ag/ag
© STA, 2019