Nosilec liste Dobra država Golob v Kopru o prometni infrastrukturi

Koper, 15. maja - Nosilec liste Dobra država za evropske volitve Peter Golob je danes obiskal istrske občine. Med problemi regije je v izjavi za STA ob koncu obiska v Kopru izpostavil prometno infrastrukturo in se zavzel za to, da bi država poskrbela za razbremenitev cestnega prometa in njegovo preusmeritev v čim večji meri na železnice.

Koper.
Nosilec liste Dobra država za evropske volitve Peter Golob je obiskal istrske občine. Med problemi regije je izpostavil prometno infrastrukturo, za projekt drugega tira pa je ocenil, da je ta postal plen vladajočih strank, a ga je treba vseeno čim prej izpeljati.
Predsednik stranke Bojan Dobovšek in nosilec liste Peter Golob.
Foto: Mitja Volčanšek/STA

Za projekt drugega železniškega tira med Divačo in Koprom je Golob ocenil, da je podobno kot ostali večji infrastrukturni projekt postal plen vladajočih strank. Kljub temu pa je prepričan, da je projekt treba čim prej izpeljati, saj bi sicer lahko ogrozili razvoj Luke Koper in tudi države.

Nad samo predvolilno kampanjo so v Dobri državi sicer razočarani, saj opažajo, da imajo močno blokado dostopa do medijev. To je pripisal rdeči niti njihovega programa, boju proti korupciji.

miv/apo/apo
© STA, 2019