Tekmovanje biotehniških šol letos s poudarkom na kulturni dediščini

Ljubljana, 14. maja - Konzorcij biotehniških šol Slovenije danes organizira 5. tekmovanje v znanju in spretnostih dijakov in študentov, ki se bodo preizkusili v več kategorijah na temo kulturne dediščine in tradicije. Med tekmovalnimi temami so med drugim Vsakdanja hrana v preteklosti, Jedi ob šegah življenjskega kroga, Pripomočki za pripravo hrane in Jedi prazničnega leta.

Brdo pri Kranju.
Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek.
Foto: Nebojša Tejić/STA
Arhiv STA

Poleg tekmovanja bo potekalo tudi več predstavitev in predavanje Ali je prehranska dediščina kulinarični muzej?, ki ga bo vodil etnolog Janez Bogataj. Zbrane bo nagovoril minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek.

V okviru projekta Uživam tradicijo, ki je v programu sodelovanja Interreg V-A Slovenija-Hrvaška, bodo v Botaničnem vrtu Univerze v Ljubljani različne predstavitve na stojnicah s poudarkom na kulinarični dediščini Slovenije in Hrvaške.

mrp/apo
© STA, 2019