Proizvajalci sladoleda pripravljeni na novo sezono

Ljubljana/Ajdovščina/Trzin/Maribor, 12. maja - Večji slovenski proizvajalci sladoleda za prodajo v trgovinah so na novo sezono povečane prodaje pripravljeni. Poleg vlaganj v proizvodne zmogljivosti so precej pozornosti namenili inovacijam s poudarkom na dodatnem zviševanju kakovosti. Z lansko prodajo zaradi slabe sezone niso bili povsem zadovoljni, za letos pričakujejo boljše rezultate.

Ljubljana.
Slaščičarna, sladoled, kornet.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Ljubljana.
Sladoled.
Foto: Anže Malovrh/STA
Arhiv STA

Kot so za STA pojasnili v Ljubljanskih mlekarnah, so v zadnjih dveh letih zgradili nov zamrzovalni tunel in uredili novo sladoledno kuhinjo.

Ajdovski proizvajalec sladoleda Incom vse več pozornosti namenja izdelavi posebnih sladoledov, katerih razvoj zahteva veliko znanja in tehničnih inovacij.

Mariborski proizvajalec sladoledov Stork letos na trg pošilja sladoled brez sladkorja in sladoled brez laktoze.

V podjetju Organika + pa med drugim stavijo na novo embalažo, dodajajo pa tudi nov okus.

mlu/mg
© STA, 2019