Na mariborski univerzi na voljo 4500 vpisnih mest

Maribor, 12. februarja - Univerza v Mariboru v prihajajočem študijskem letu razpisuje 4551 vpisnih mest. Kot na ostalih slovenskih univerzah bodo tudi tu v petek in soboto potekali informativni dnevi, da bodočim brucem pomagajo z vsemi potrebnimi informacijami pri izbiri študija.

Maribor, Univerza v Mariboru.
Novinarska konferenca Univerze v Mariboru pred informativnimi dnevi.
Vršilka prorektorja za študentska vprašanja Živa Ledinek, prorektorica za študijske zadeve Marina Tavčar Krajnc in vodja prijavno-informacijske službe na univerzi Dejan Senekovič.
Foto: Andreja Seršen Dobaj/STA

Maribor, Univerza v Mariboru.
Novinarska konferenca Univerze v Mariboru pred informativnimi dnevi.
Foto: Andreja Seršen Dobaj/STA

Na mariborski univerzi ponujajo 48 študijskih programov. Kot je danes povedala prorektorica za študijsko dejavnost Marina Tavčar Krajnc, posvečajo veliko pozornosti kakovosti študijskih programov, obenem pa tudi zagotavljanju kakovostnega okolja za bivanje in dodatnih dejavnosti za študente.

Ena od posebnosti mariborske univerze je razpršenost po državi, saj njene fakultete poleg Maribora delujejo še v drugih krajih. Po novem bo imela študij v Ljubljani tudi fakulteta za logistiko, na fakulteti za organizacijske vede pa bodo razpisali nov izredni študijski program kriznega managementa.

ase/apo
© STA, 2019