Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Policija potrdila: Iz razbitin potegnili truplo Emiliana Sale

London, 8. februarja - Britanska policija je sinoči potrdila, da so iz razbitin letala potegnili truplo argentinskega nogometaša Emiliana Sale. Nogometni napadalec je 21. januarja letel iz Francije proti Walesu, kamor je prestopil v Cardiff City, nato pa je letalo, na njem je bil še pilot David Ibbotson, izginilo nad Rokavskim prelivom.

Velika Britanija, Cardiff.
Preiskovalci so v nedeljo pozno zvečer potrdili, da so našli izginulo letalo argentinskega nogometaša Emiliana Sale, na katerem je bil še pilot David Ibbotson. Sala je 21. januarja letel iz Francije proti Walesu, kamor je prestopil v Cardiff City, nato pa je letalo izginilo nad Rokavskim prelivom.
Foto: dpa/STA
Arhiv dpa/STA

Od 21. januarja je potekalo iskanje letala. Uradno iskanje so končali po treh dneh, pred dnevi pa je družina nogometaša ob številnih donacijah začela z iskanjem razbitin s pomočjo zasebnikov. Ti so letalo našli, v sredo pa s pomočjo britanskih reševalcev truplo izvlekli iz razbitin in v četrtek opravili identifikacijo.

Britanska komisija za preiskavo letalskih nesreč AAIB je ob koncu reševalne akcije sporočila, da bo objavila poročilo o nesreči še ta mesec.

ke/jz/ke
© STA, 2019