Na AmChamovem poslovnem zajtrku o vzdržnem in solidarnem zdravstvenem sistemu

Ljubljana, 5. februarja - Ameriška gospodarska zbornica v Sloveniji (AmCham Slovenija) v sodelovanju z nizozemskim veleposlaništvom v sredo v Ljubljani pripravlja poslovni zajtrk z naslovom Slovensko zdravstvo na prelomnici, na katerem bodo govorili o tem, kako ohraniti vzdržen, solidaren in dostopen zdravstveni sistem.

Ptuj, Hotel Primus.
Logo AmCham Slovenija.
Foto: Gregor Mlakar/STA

V pogovoru bodo sodelovali ekonomist Igor Masten, zdravstveni ekonomist in svetovalec pri Nizozemskem uradu za analizo ekonomske politike Rudy Douven in svetovalec Univerzitetnega medicinskega centra v Maastrichtu Igor Schoonbrood.

Teme, ki jih bodo govorci naslovili, so razumevanje javnega zdravstva, vodenje zdravstvenih zavodov in delo s podatki. "Razumevanje in pravo zajemanje podatkov omogočata učinkovitost in izboljšave pri vodenju javnih zavodov, tako s stališča stroškov kot zagotavljanja kakovosti oskrbe pacientov," so zapisali v vabilu.

Kot so poudarili v zbornici, javno zdravstvo pomeni dostopnost kakovostnih zdravstvenih storitev v razumnem času in dostojanstveno obravnavo, ne glede na izvajalca. Prav tako je nujno uvajanje pravno-organizacijskih sprememb, ki omogočajo sodobno vodenje bolnišnic z jasno odgovornostjo, stimulacijo in pooblastili.

Poglede AmCham komisije za zdravstvo bosta danes predstavila sodelujoča v komisiji Urša Lakner iz Pfizerja in Andrej Črepinšek iz IBM.

sag/apo
© STA, 2019