Policisti zaradi tatvin na območju Ljubljane prijeli Slovenca in Latvijca

Ljubljana, 22. januarja - Ljubljanski policisti so minuli teden aretirali 41-letnega Slovenca in 49-letnega Latvijca, ki sta osumljena več primerov kaznivih dejanj velike tatvine na območju Ljubljane.

Ljubljana, konferenčna dvorana PU Ljubljana.
Vodja oddelka za splošno kriminaliteto v Sektorju kriminalistične policije na PU Ljubljana Valter Zrinski in komandir PP Ljubljana Vič Andrej Medvešek sta predstavila podrobnosti kriminalistične preiskave vlomov na območju Ljubljane.
Foto: PU Ljubljana

Kot je povedal komandir PP Ljubljana Vič Andrej Medvešek, so policisti 16. januarja odvzeli prostost 41-letnemu moškemu iz okolice Ljubljane, ki ga utemeljeno sumijo preko 40 kaznivih dejanj in poskusov dejanj velikih tatvin. S tatvinami je lastnike oškodoval za skupno okoli 28.000 evrov.

Policisti so poleg tega pred tednom dni aretirali tudi 49-letnega državljana Latvije, ki je med 12. in 14. januarjem na območju Ljubljane vlomil v tri stanovanja in odtujil lastnino. Lastnike je pri tem oškodoval za več kot 103.000 evrov, je povedal vodja oddelka za splošno kriminaliteto v Sektorju kriminalistične policije na PU Ljubljana Valter Zrinski.

ik/mo/mo
© STA, 2019