Z osveščanjem in promocijo do večje lokalne samooskrbe

Maribor, 5. decembra - Za zvišanje stopnje prehranske samooskrbe v Sloveniji je po ugotovitvah sodelujočih v projektu Jem drugače, jem domače! nujno okrepiti sodelovanje med ponudniki, obenem pa tudi promocijo in osveščanje o pomenu lokalno pridelane hrane v javnosti. S tem se je na današnji okrogli mizi v Kamnici pri Mariboru strinjala tudi kmetijska ministrica Aleksandra Pivec.

Maribor, Kulturni dom Kamnica.
Okrogla miza na temo lokalne samooskrbe ob koncu projekta lokalnih akcijskih skupin iz dveh regij z naslovom Jem drugače, jem domače!
Foto: Andreja Seršen Dobaj/STA

Maribor, Kulturni dom Kamnica.
Novinarska konferenca ob koncu projekta lokalnih akcijskih skupin iz dveh regij z naslovom Jem drugače, jem domače!
Foto: Andreja Seršen Dobaj/STA

Maribor, Kulturni dom Kamnica.
Novinarska konferenca ob koncu projekta lokalnih akcijskih skupin iz dveh regij z naslovom Jem drugače, jem domače!
Foto: Andreja Seršen Dobaj/STA

Maribor, Kulturni dom Kamnica.
Novinarska konferenca ob koncu projekta lokalnih akcijskih skupin iz dveh regij z naslovom Jem drugače, jem domače!
Foto: Andreja Seršen Dobaj/STA

Maribor, Kulturni dom Kamnica.
Okrogla miza na temo lokalne samooskrbe ob koncu projekta lokalnih akcijskih skupin iz dveh regij z naslovom Jem drugače, jem domače!
Ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Aleksandra Pivec.
Foto: Andreja Seršen Dobaj/STA

Projekt Jem drugače, jem domače!, v katerem se je povezalo pet štajerskih lokalnih akcijskih skupin in dobilo sredstva Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja, je po besedah ministrice eden od primerov dobrih praks na tem področju. Izvajali so delavnice v šolah in vrtcih ter skupno 50 lokalnim pridelovalcem nudili usposabljanja na področju trženja in promocije. Posebnost je bil individualen pristop do vsakega kmetovalca.

ase/bdo
© STA, 2018