V Steklarni Rogaška ni več nevarnosti izpusta jedkih nevarnih snovi

Ljubljana, 4. decembra - V Steklarni Rogaška ni več nevarnosti izpusta jedkih nevarnih snovi, so sporočili s Policijske uprave Celje. Podrobnosti dogodka, zaradi katerega so evakuirali zaposlene, prebivalce ožjega območja pa pozvali k zadrževanju v zaprtih prostorih, bodo v izjavi pojasnili vodstvo intervencije in predstavniki podjetja.

Rogaška Slatina.
Intervencija gasilcev v Steklarni Rogaška.
V steklarni obstaja nevarnost izpusta jedkih nevarnih snovi. Z regijskega centra za obveščanje Celje prebivalce v bližini proizvodnega obrata pozivajo, naj do preklica ostanejo v zaprtih prostorih, zaprejo okna ter vrata in izklopijo zračenje.
Foto: PGD Steklarna Rogaška

Da v podjetju z okoli 800 zaposlenimi, ki je leta 2015 postalo del finske korporacije Fiskars, obstaja nevarnost izpusta jedkih nevarnih snovi, so najprej sporočili z regijskega centra za obveščanje Celje, ko so jih o tem obvestili iz podjetja. Okoli 13. ure so prebivalcem prek medijev svetovali, da do preklica nevarnosti ostanejo v zaprtih prostorih, zaprejo okna in vrata ter izklopijo zračenje.

Nevarnosti zdaj ni več. Promet na cesti, ki je bila zaradi zagotavljanja varnosti zaprta, pa je sproščen in poteka tekoče.

tz/bs/td/tz
© STA, 2018