Tradicionalni slovenski zajtrk uvod v dan slovenske hrane

Ljubljana, 16. novembra - Danes obeležujemo dan slovenske hrane, ki je med drugim namenjen ozaveščanju o pomenu lokalne hrane in ohranjanja podeželja ter varovanju okolja in naravnih virov. Dan slovenske hrane spremlja tradicionalni slovenski zajtrk - v vrtcih in šolah bo tako več kot 260.000 otrok dan začelo s kruhom z maslom in medom, jabolkom in mlekom.

Ljubljana.
Tradicionalni slovenski zajtrk, ki ga sestavljajo kruh, mleko, maslo, med in jabolko.
Foto: Anže Malovrh/STA
Arhiv STA

Namen tradicionalnega zajtrka je med drugim ozaveščati o pomenu zajtrka v okviru prehranjevalnih navad. Redno zajtrkovanje je namreč del zdrave prehrane in je pomemben dejavnik zdravega življenjskega sloga.

Otrokom se bodo pri zajtrku danes pridružili čebelarji in mnogi politiki.

V ospredju letošnjega dneva slovenske hrane so sicer tla, ki so pomembna za pridelavo varne in kakovostne hrane.

kk/jb
© STA, 2018