Več medijev podprlo CNN v pravnem boju za dostop do Bele hiše

Washington, 14. novembra - Več medijev, med njimi Fox News, se je danes pridružilo ameriški televiziji CNN v pravnem boju za vrnitev akreditacije njenemu dopisniku iz Bele hiše Jimu Acosti. Fox, ki je zaradi svojega naklonjenega poročanja pogosto deležen pohval predsednika ZDA, je izpostavil, da odvzem vzbuja skrbi glede svobode medijev.

ZDA, Washington.
Novinarska konferenca ameriškega predsednika Donalda Trumpa, na kateri se je sporekel z novinarjem televizijske mreže CNN Jimom Acosto, ki je želel zastaviti vprašanje in ni hotel odložiti mikrofona. Bela hiša je takrat novinarju odvzela akreditacijo, predsednik pa ga je označil za "sovražnika ljudstva".
Foto: Xinhua/STA

Stališče CNN bo na sodišču podprlo še 13 medijev in novinarskih združenj, med njimi Associated Press, Bloomberg, New York Times, Politico, USA Today in Washington Post.

Administracija predsednika Donalda Trumpa je medtem zatrdila, da ima široka pooblastila pri dovoljenju ali zavrnitvi dostopa medijem do predsednika ZDA in Bele hiše.

CNN je vložil tožbo proti Trumpu in njegovim sodelavcem zaradi odvzema akreditacije Acosti, potem ko je Trumpu minuli teden na novinarski konferenci vztrajno zastavljal neprijetna vprašanja.

vr/blm/vr
© STA, 2018