V opoziciji nasprotujoča si mnenja o posledicah Bandellijevega odstopa

Ljubljana, 13. novembra - V opozicijskih strankah so se na odstop ministra za kohezijo Marka Bandellija za zdaj odzvali le v NSi in Levici.

Ljubljana, SAB.
Novinarska konferenca vodstva stranke SAB po srečanju, na katerem so odločali o nadaljnjih korakih po ponedeljkovem pozivu premierja Marjana Šarca kohezijskemu ministru Marku Bandelliju, naj v luči zadnjih dogodkov odstopi s položaja.
Kohezijski minister v odstopu Marko Bandelli.
Foto: Nebojša Tejić/STA

Za NSi je bil po besedah vodje strankine poslanske skupine Jožefa Horvata odstop pričakovan, saj je po njegovem mnenju normalno, da šef vlade odslovi nekoga, s katerim slabo sodeluje. Bo pa po njegovi oceni odstop v vladno ekipo prinesel napetost, ki bo ostala.

Vodja poslanske skupine Levice Matej T. Vatovec je odstop označil kot edino pravilno potezo. Glede pričakovanj SAB, da bo koalicija spoštovala zaveze iz koalicijske pogodbe, predvsem ko gre za pokojnine, je dejal, da je takšno pričakovanje normalno, ter ponovil, da spoštovanje dogovorov pričakujejo tudi v Levici. Pri tem je izrazil prepričanje, da odstop na uresničevanje zavez ne bo veliko vplival.

ako/apo
© STA, 2018