Na Koroškem se bodo poklonili Francu Sušniku

Ravne na Koroškem, 13. novembra - Na predvečer 120. obletnice rojstva literata, publicista in knjižničarja Franca Sušnika bodo drevi ob 18. uri v razstavišču koroške osrednje knjižnice na Ravnah na Koroškem, imenovane po Francu Sušniku, odprli priložnostno razstavo z naslovom Skica za portret. Razstavo v knjižnici posvečajo tudi 90-letnici rojstva pisatelja Leopolda Suhodolčana.

Ravne na Koroškem.
Grad Ravne, v katerem so prostori Koroške osrednje knjižnice dr. Franca Sušnika, del kompleksa pa so tudi prostori Koroškega pokrajinskega muzeja, Muzeja Ravne.
Foto: Vesna Pušnik Brezovnik/STA
Arhiv STA

V spomin na Sušnika je knjižnica skupaj s Koroškim filatelističnim društvom in Kulturnim društvom Mohorjan s Prevalj pripravila tudi dva priložnostna poštna žiga, ki bosta jutri v uporabi na poštah na Ravnah in Prevaljah, in celovit filatelistični sklop, ki ga je oblikoval Borut Bončina.

Kulturno društvo Mohorja, ki vsako leto organizira tudi Sušnikove dneve, pa je skupaj z občinama Prevalje in Ravne na Koroškem izdalo ponatis Sušnikovega dela z naslovom In kaj so ljudje ko lesovi.

vpu/kb
© STA, 2018