Več mrtvih v streljanju v Kaliforniji

Los Angeles, 8. novembra - V baru v mestu Thousand Oaks v Kaliforniji je včeraj zvečer prišlo do streljanja. Policija je sporočila, da je bilo ubitih 13 ljudi, med njimi policist in napadalec, okoli deset drugih je bilo ranjenih.

ZDA, Thousand Oaks.
Policist na parkirišču cesti pred barom Borderline Bar & Grill, kjer je v sredo zvečer napadalec ubil 12 ljudi, med katerimi je bil tudi policist. Napadalca so policisti našli mrtvega, ko so vstopili v bar. Zaenkrat še ni jasno, ali je storil samomor ali ga je ubil policist.
Foto: dpa/STA

ZDA, Thousand Oaks.
V baru Borderline Bar & Grill v Kaliforniji je v sredo zvečer napadalec ubil 12 ljudi, med katerimi je bil tudi policist. Napadalca so policisti našli mrtvega, ko so vstopili v bar. Zaenkrat še ni jasno, ali je storil samomor ali ga je ubil policist.
Foto: dpa/STA

Policija je sporočila, da so napadalca, ki so ga identificirali kot 28-letnega veterana Iana Davida Longa, našli mrtvega, ko so vstopili v bar.

Motiv nekdanjega pripadnika ameriških marincev, ki je živel v bližini, ostaja neznan. Zaenkrat domnevajo, da je storil samomor.

Priče, ki so bile v baru, so povedale, da je ob streljanju med obiskovalci izbruhnila panika.

Ameriški predsednik Donald Trump je danes v tvitu zapisal, da so ga obvestili o streljanju. Incident je označil za grozovitega ter pohvalil policiste in se jim zahvalil za pogum.

set/jk/ms/sk/mc/set
© STA, 2018