Danes zvečer brezplačni koncert ob evropskem dnevu boja proti trgovanju z ljudmi

Ljubljana, 19. oktobra - Društvo Ključ danes ob 20. uri v Kinu Šiški že četrtič organizira brezplačen koncert ob evropskem dnevu boja proti trgovanju z ljudmi. Koncert bo potekal v okviru projekta Prava zveza. Brezplačne vstopnice bodo na voljo na blagajni od 19. ure dalje, so zapisali na spletni strani društva.

Nova Gorica.
Društvo Ključ - center za boj proti trgovini se ukvarja z osveščanjem o trgovanju z ljudmi in nudenjem konkretnih oblik pomoči žrtvam trgovine z ljudmi.
Foto: Rosana Rijavec/STA
Arhiv STA

Poleg Društva Ključ, v mreži Prava zveza sodelujejo še Društvo za nenasilno komunikacijo, Društvo SOS telefon, TOM telefon, Legebitra, Mladi zmaji in Iz principa.

Koncert sofinancirajo MOL Urad za mladino, FIHO in Društvo Ključ. Nastopile bodo glasbene skupine Lucka kuhna, Ice on Fire in Sausages, je zapisano na Facebook strani dogodka.

Kot so zapisali v društvu, je Evropska komisija 18. oktober razglasila za evropski dan boja proti trgovini z ljudmi, z namenom, da bi okrepila zavedanje o pojavu, pri katerem so žrtvam grobo kršene človekove pravice.

rbi/ako
© STA, 2018