Zaradi obnove bo en mesec zaprta regionalna cesta med Logatcem in Rovtami

Ljubljana, 12. oktobra - Zaradi obnove ceste po postopku hladne reciklaže bo od 16. oktobra do 16. novembra popolnoma zaprta regionalna cesta med Logatcem in Rovtami, so sporočili iz direkcije za infrastrukturo. V okviru obnove, ki poteka na 2,5 kilometra dolgem odseku, bodo sicer obnovili vozišče, odvodnjavanje in zgradili kamniti zid.

Ljubljana.
Zapora ceste, obnovitvena dela, dela na cesti, obnova.
Foto: Nebojša Tejić/STA
Arhiv STA

Na direkciji voznike prosijo, naj spremljajo informacije o stanju na cestah, ki so na voljo v okviru Prometno informacijskega centra za državne ceste.

V času zapore bo za osebna vozila urejen obvoz po cesti Rovte-Medvedje Brdo-Rovtarske Žibrše. Za tovorna vozila, z izjemo priklopnikov in polpriklopnikov, bo obvoz potekal na relaciji Rovte-Logatec-Kalce-Godovič-Idrija-Sp. Idrija-Žiri, za priklopnike in polpriklopnike pa bo iz smeri Postojne obvoz voden v smeri Sp. Idrija-Želin-Cerkno-Trebija-Žiri.

Iz Ljubljane in Vrhnike bo obvoz za polpriklopnike in priklopnike tekel v smeri Dobrava-Horjul-Gorenja vas-Žiri.

Kot so še opozorili na direkciji, bo za avtobuse, tovorna vozila in tovorna vozila z priklopnikom in polpriklopnikom med naseljem Cerkno in Trebija promet časovno omejen.

zc/jaz
© STA, 2018