Poslovanje v turizmu se izboljšuje, a prihodki na hotelsko sobo še prenizki

Portorož, 9. oktobra - Poslovanje turističnega gospodarstva se izboljšuje, panoga je po letih izgub znova na zeleni veji. A prihodki na razpoložljivo sobo so še vedno prenizki, saj komaj presegajo tiste izpred desetih let, je na Dnevih slovenskega turizma izpostavil minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek.

Portorož, GH Bernardin.
Dnevi slovenskega turizma.
Odprtje plenarnega dela.
Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Portorož, GH Bernardin.
Dnevi slovenskega turizma.
Odprtje plenarnega dela.
Peter Vesenjak iz družbe Hosting.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Portorož, GH Bernardin.
Dnevi slovenskega turizma.
Odprtje plenarnega dela.
Peter Vesenjak iz družbe Hosting.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Portorož, GH Bernardin.
Dnevi slovenskega turizma.
Odprtje plenarnega dela.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Portorož, GH Bernardin.
Dnevi slovenskega turizma.
Odprtje plenarnega dela.
Direktorica STO Maja Pak.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Portorož, GH Bernardin.
Dnevi slovenskega turizma.
Odprtje plenarnega dela.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Portorož, GH Bernardin.
Dnevi slovenskega turizma.
Odprtje plenarnega dela.
Direktorica STO Maja Pak.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Portorož, GH Bernardin.
Dnevi slovenskega turizma.
Odprtje plenarnega dela.
Direktorica STO Maja Pak.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Portorož, GH Bernardin.
Dnevi slovenskega turizma.
Odprtje plenarnega dela.
Direktorica STO Maja Pak.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Portorož, GH Bernardin.
Dnevi slovenskega turizma.
Odprtje plenarnega dela.
Predsednik Turistično gostinske zbornice Slovenije Andrej Prebil.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Portorož, GH Bernardin.
Dnevi slovenskega turizma.
Odprtje plenarnega dela.
Predsednik Turistično gostinske zbornice Slovenije Andrej Prebil.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Portorož, GH Bernardin.
Dnevi slovenskega turizma.
Odprtje plenarnega dela.
Predsednik Turistično gostinske zbornice Slovenije Andrej Prebil.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Portorož, GH Bernardin.
Dnevi slovenskega turizma.
Odprtje plenarnega dela.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Portorož, GH Bernardin.
Dnevi slovenskega turizma.
Odprtje plenarnega dela.
Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Portorož, GH Bernardin.
Dnevi slovenskega turizma.
Odprtje plenarnega dela.
Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Portorož, GH Bernardin.
Dnevi slovenskega turizma.
Odprtje plenarnega dela.
Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Portorož, GH Bernardin.
Dnevi slovenskega turizma.
Odprtje plenarnega dela.
Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Portorož, GH Bernardin.
Dnevi slovenskega turizma.
Odprtje plenarnega dela.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Portorož, GH Bernardin.
Dnevi slovenskega turizma.
Odprtje plenarnega dela.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Portorož, GH Bernardin.
Dnevi slovenskega turizma.
Odprtje plenarnega dela.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Portorož, GH Bernardin.
Dnevi slovenskega turizma.
Odprtje plenarnega dela.
Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Portorož, GH Bernardin.
Dnevi slovenskega turizma.
Odprtje plenarnega dela.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Portorož, GH Bernardin.
Dnevi slovenskega turizma.
Odprtje plenarnega dela.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Portorož, GH Bernardin.
Dnevi slovenskega turizma.
Odprtje plenarnega dela.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Portorož, GH Bernardin.
Dnevi slovenskega turizma.
Odprtje plenarnega dela.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Portorož, GH Bernardin.
Dnevi slovenskega turizma.
Odprtje plenarnega dela.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Hoteli za doseganje višje dodane vrednosti potrebujejo investicije in inovativno ponudbo, pomembno vlogo pa igrajo tudi kadri. Predsednik Turistično gostinske zbornice Slovenije Andrej Prebil je opozoril, da v gostinstvu dodana vrednost na zaposlenega dosega le 28.000 evrov, kar je 65 odstotkov tiste v celotnem slovenskem gospodarstvu.

mg/mlu
© STA, 2018