Pri dveh moških našli skupno okoli 300 gramov konoplje

Ribnica/Ljubljana, 9. oktobra - Ribniški policisti so minuli teden pri dveh moških našli skupno okoli 300 gramov konoplje, so sporočili s policijske uprave Ljubljana.

Ribnica.
Policisti Policijske postaje Ribnica so pri 19-letnem vozniku osebnega vozila odkrili 136 samozapiralnih PVC vrečk, v katerih je bila prepovedana droga konoplja rastlina. Vozniku so policisti za nujno potreben čas odvzeli prostost in v nadaljevanju na podlagi odredbe sodišča opravili hišno preiskavo, pri kateri so našli in zasegli še tablete in snovi, za katere sumijo da vsebujejo prepovedane snovi.
Foto: PU Ljubljana

Ljubljana.
Policisti Policijske postaje Ribnica so na podlagi odredbe sodišča v okolici Ljubljane opravili hišno preiskavo pri 20-letnemu moškemu, pri čemer so zasegli približno 100 gramov prepovedane droge konoplje, tehtnico za natančno tehtanje, mobilni telefon ter več samo zapiralnih PVC vrečk.
Foto: PU Ljubljana

Približno 200 gramov prepovedane rastline so odkrili v sredo pri 19-letnem vozniku osebnega vozila, in sicer v 136 samozapiralnih plastičnih vrečkah. Vozniku so za določen čas odvzeli prostost in nato na podlagi odredbe sodišča pri njem opravili še hišno preiskavo, v njej so zasegli še tablete in snovi, za katere sumijo, da vsebujejo prepovedane snovi.

V petek pa so opravili še hišno preiskavo pri 20-letnemu moškemu v okolici Ljubljane. Poleg okoli 100 gramov konoplje so zasegli še tehtnico za natančno tehtanje, mobilni telefon ter več samozapiralnih plastičnih vrečk.

Zoper oba bodo podali kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami.

spc/tz
© STA, 2018