Inger-Maria Mahlke dobitnica nemške književne nagrade

Frankfurt, 9. oktobra - Dobitnica nemške književne nagrade je berlinska avtorica Inger-Maria Mahlke. Nagrado ji je Združenje nemških knjigotržcev podelilo za roman Archipel, ki ga je žirija označila kot impresiven dogodek v nemški literaturi.

Nemčija, Frankfurt.
Dobitnica nemške književne nagrade je berlinska avtorica Inger-Maria Mahlke. Nagrado ji je Združenje nemških knjigotržcev podelilo za roman Archipel, ki ga je žirija označila kot "impresiven dogodek" v nemški literaturi.
Foto: dpa/STA

Dogajanje romana Archipel je postavljeno na Tenerife, avtorica v njem pripoveduje zgodbo treh družin iz različnih socialnih okolij, v kateri se odražajo prelomi in rane v španski zgodovini.

Nemško književno nagrado od leta 2005 podeljuje Združenje nemških knjigotržcev za najboljši roman v nemškem jeziku. Dobitnik prejeme 25.000 evrov.

Dobitnico nagrade so razglasili včeraj, na predvečer odprtja 70. mednarodnega knjižnega sejma v Frankfurtu, v tamkajšnji Mestni hiši. Knjižni sejem bo sicer od jutri do 12. oktobra odprt za stroko, konec tedna bo vrata odprl za najširšo javnost. Na njem se predstavlja tudi Slovenija.

tv/av/av
© STA, 2018