Vučić: Priština krši mednarodne dogovore

Beograd, 30. septembra - Srbski predsednik Aleksandar Vučič je v soboto zvečer obtožil Prištino, da je pri prvem obisku predsednika Hashima Thacija na severozahodu Kosova kršila resolucijo Združenih narodov in bruseljski dogovor o normalizaciji odnosov. Po oceni Vučića je bil zaradi incidenta ogrožen mir.

Srbija, Beograd.
Srbski predsednik Aleksandar Vučič je obtožil Prištino, da je pri prvem obisku predsednika Thacija na severozahodu Kosova kršila resolucijo ZN in bruseljski dogovor o normalizaciji odnosov.
Thaci je v soboto obiskal območje akumulacijskega jezera Gazivode s hidroenergetskim kompleksom, ki si ga lastita tako Srbija kot Kosovo. Na obisku so ga spremljali pripadniki specialne enote kosovske policije, kar je Srbija označila kot zavzetje jezera in razglasila najvišjo stopnjo pripravljenosti srbske vojske.
Foto: Tanjug/STA

Kosovo, Zubin Potok.
Jezero Gazivode v večernih urah.
Kosovski predsednik Hashim Thaci je v soboto obiskal območje akumulacijskega jezera Gazivode s hidroenergetskim kompleksom, ki si ga lastita tako Srbija kot Kosovo. Na obisku so ga spremljali pripadniki specialne enote kosovske policije, kar je Srbija označila kot zavzetje jezera in razglasila najvišjo stopnjo pripravljenosti srbske vojske.
Foto: Tanjug/STA

Celotna novica je dostopna le naročnikom.
Novica vsebuje 1.370 znakov (brez presledkov) oziroma 257 besed.

Novico lahko kupite. Cena: 1 žeton; na računu: 0 žetonov

set/ms
© STA, 2018