Đoković se je približal Nadalu in Federerju

Ljubljana, 10. septembra - Srbski teniški zvezdnik Novak Đoković nadaljuje pohod na vrh. Potem ko je z zmago na mastersu v Cincinnatiju skočil z desetega na šesto mesto lestvice ATP, je po velikem slavju na OP ZDA zdaj že tretji. Pred njim sta le Španec Rafael Nadal in Švicar Roger Federer.

ZDA, New York.
Srbski teniški igralec Novak Đoković je letošnji zmagovalec teniškega odprtega prvenstva ZDA. V finalu turnirja je premagal Argentinca Juana Martina del Potra.
Foto: Xinhua/STA

Đoković je s svojo tretjo zmago na US Opnu, ki je bila njegov 14. major v karieri, napredoval na tretje mesto, s katerega je izrinil finalista v New Yorku, Argentinca Juana Martina del Potra.

Med Slovenci je najboljši Aljaž Bedene na 76. mestu in je edini med top 200. Blaž Rola je 248., Blaž Kavčič 292., četrti najboljši Slovenec pa je 24-letni Nik Razboršek, ki je po zmagi v slovenskem finalu na turnirju futures na Nizozemskem skočil kar za 154 mest in trka na vrata najboljše petstoterice, za 61 mest je napredoval tudi njegov tekmec v finalu Tom Kočevar Dešman, ki je 681.

zza/zzb/zza
© STA, 2018