Slovenijo čaka zahtevna naloga na svetovnem prvenstvu v golfu

Ljubljana, 10. septembra - Slovenijo bodo na amaterskem svetovnem prvenstvu v golfu v Maleziji zastopali Mitja Reinhart, Matjaž Kavnik, Ernest Novak, Žiga Osterc in Tomaž Kavnik. Pred njimi je zahtevna naloga, saj bodo med več kot 40 ekipami iz vsega sveta branili lansko tretje mesto ter naslov amaterskega svetovnega prvaka, ki ga je osvojil Matic Zalokar.

Otočec.
Slovenski amaterski golf igralec Mitja Reinhart.
Foto: osebni arhiv

Bled.
Slovenski amaterski golf igralec Mitja Reinhart.
Foto: osebni arhiv

Slovenija.
Slovenski amaterski golf igralec Mitja Reinhart.
Foto: Par3

Slovenija.
Slovenski amaterski golf igralec Mitja Reinhart.
Foto: Par3

Moravske Toplice.
Slovenijo bodo na svetovnem amaterskem prvenstvu v golfu v Maleziji zastopali Mitja Reinhart, Matjaž Kavnik, Ernest Novak, Žiga Osterc in Tomaž Kavnik.
Foto: Par3

Radomlje.
Golf, igranje golfa, golfist.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Amatersko svetovno prvenstvo je eno najbolj prestižnih tekmovanj za golfiste, ki nimajo statusa poklicnih igralcev. V Sloveniji je bilo letos na sporedu devet kvalifikacijskih turnirjev ter dvodnevni finale v Moravskih toplicah, ki je dokončno izoblikoval slovensko ekipo glede na znanje igralcev oziroma njihov igralni handicap.

Reinhart iz golf kluba Eagle bo na tem tekmovanju sodeloval že četrtič. "World Golfers Championship je najboljši približek profesionalnemu golfu. Igra se štiri dni seštevne igre, glede na to, da je golf igra za posameznika, pa ji dodatni čar daje dejstvo, da zastopaš tudi svojo državo," pravi Reinhart, ki se ob tem zahvaljuje slovenskim organizatorjem kvalifikacij za WAGC Par3 ter vzdrževalcem golf igrišča Livada, ki so poskrbeli za brezhibno finalno igro.

Štiriindvajseto amatersko svetovno prvenstvo bo potekalo od 20. do 28. oktobra. Slovenijo bo vodil kapetan Dejan Marič, kot povabljenec podjetja Volvo pa se bo tekmovanja udeležil še Miha Čižman.

zzb/zza
© STA, 2018