Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Po Šarčevi izvolitvi nadaljevanje pogajanj o kadrovskem razrezu vlade

Ljubljana, 20. avgusta - Predsednik LMŠ Marjan Šarec naj bi se danes prvič po petkovi izvolitvi za predsednika vlade sestal z voditelji bodočih koalicijskih partneric. V prizadevanjih za oblikovanje vlade jih čaka predvsem dogovor o razdelitvi ministrskih položajev, v novi vladi naj bi jih bilo, tako kot doslej, 16. Še pred predsedniki bodo o tem govorili generalni sekretarji strank.

Ljubljana, DZ.
Izredna seja DZ, na kateri so obravnavali predlog odloka o spremembi odloka o okviru za pripravo proračunov sektorja država za obdobje od 2018 do 2020 ter predlog za izvolitev predsednika vlade.
Marjan Šarec je zaprisegel kot predsednik vlade, po tem, ko je njegovo kandidaturo na tajnem glasovanju v DZ podprlo 55 poslancev.
Foto: Anže Malovrh/STA

Predstavniki LMŠ, SD, SMC, SAB in DeSUS so pogajanja o razdelitvi resorjev začeli že v preteklem tednu, generalni sekretarji so na štirih srečanjih v preteklem tednu preigravali različne možnosti.

Peterica, ki se dogovarja o oblikovanju vlade in v poslanskih klopeh šteje 43 poslancev, je podpisala tudi sporazum o sodelovanju z Levico, ki ima devet poslancev. V igri ostaja tudi možnost, da bi Levica v vladi sodelovala z državnimi sekretarji.

spc/miv
© STA, 2018