Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

V opoziciji dvomijo v dolgotrajnost Šarčeve vlade

Ljubljana, 17. avgusta - V poslanskih skupinah SDS, NSi in SNS ne bodo podprli kandidature Marjana Šarca za predsednika vlade. Glede na to, da bo vlada manjšinska in jo bodo sestavljale tudi tri stranke, med katerimi je bilo v dosedanji vladi mnogo trenj, so se v predstavitvi poslanskih skupin med drugim spraševali, koliko časa bo Šarec sploh uspel voditi vlado.

Ljubljana, DZ.
Izredna seja DZ, na kateri so obravnavali predlog odloka o spremembi odloka o okviru za pripravo proračunov sektorja država za obdobje od 2018 do 2020 ter predlog za izvolitev predsednika vlade.
Predsednik LMŠ Marjan Šarec.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Poslanec SDS Danijel Krivec je opozoril na problematičnost tako številčne koalicije, pa tudi na neizkušenost mandatarja.

Vodja poslancev NSi Jožef Horvat se je Šarcu zahvalil za razmeroma dober posnetek stanja slovenske družbe, a dodal, da pogrešajo več o tem, kako iz diagnoze preiti v terapijo.

Vodja poslancev SNS Zmago Jelinčič Plemeniti je Šarcu zaželel veliko uspeha, predvsem pa veliko živcev, saj da jih bo rabil. Ob tem je napovedal volitve čez leto ali dve.

ago/ako
© STA, 2018