Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Zborovanje rasistov v Washingtonu zasenčilo morje protestnikov

Washington, 13. avgusta - Zborovanje ameriških belih rasistov pred Belo hišo v Washingtonu ob obletnici podobnega dogodka, ki se je lani v Charlottesvillu v Virginiji končal tragično, je v nedeljo minilo zasenčilo morje protestnikov. Neonacistov se je v parku Lafayette zbralo le nekaj več kot 20, protestnikov pa je bilo več tisoč.

ZDA, Washington.
Protestniki organizacije Black Lives Matter združeni na shodu Unite Against Hate (Združeni proti sovraštvu), kot odgovor na zborovanje ameriških belih rasistov Unite the Right (Združimo desnico) pred Belo hišo.
Foto: dpa/STA

Neonaciste, ki so na zborovanju opravili nekaj govorov, so preglasila skandiranja protestnikov, policija pa je skupino zaščitila pred morebitnim nasiljem. Do večera so aretirali le enega človeka.

Na podobnem zborovanju belih rasistov v Charlottesvillu, ki je lani potekalo pod pretvezo zaščite spomenikov nekdanje konfederacije, je umrla protestnica, ki jo je povozil eden od udeležencev zborovanja. Zaradi tega desničarji letos niso dobili dovoljenja za zborovanje v Charlottesvillu in so se odpravili v Washington.

mc/rp/mc
© STA, 2018