V spopadih med protesti v Bukarešti več kot 450 ranjenih

Bukarešta, 11. avgusta - Na množičnih protivladnih protestih v Bukarešti so včeraj zvečer izbruhnili spopadi med protestniki in policijo, v katerih je bilo po navedbah romunskih medijev ranjenih najmanj 452 ljudi, med njimi najmanj 65 ljudi huje.

Romunija, Bukarešta.
Na množičnih protivladnih protestih v Bukarešti so v petek izbruhnili spopadi med protestniki in policijo, v katerih je bilo po navedbah romunskih medijev ranjenih več sto ljudi.
Foto: Twitter

Romunija, Bukarešta.
Na množičnih protivladnih protestih v Bukarešti so izbruhnili spopadi med protestniki in policijo, v katerih je bilo po navedbah romunskih medijev ranjenih več sto ljudi.
Foto: Twitter

V Bukarešti se je na ulicah zbralo okoli 100.000 ljudi. Nekateri protestniki so metali steklenice in tlakovce, policija pa je uporabila solzivec in vodni top.

Na posnetkih je vidno policijsko nasilje, ko so tepli in brcali protestnike. Napadli so tudi tuje novinarje, čeprav so imeli na sebi jasno vidne novinarske izkaznice.

Kot izgovor za nasilje je policija izkoristila nekaj huliganov na protestih. Policija jih niti ni poskusila osamiti, ampak je izkoristila njihovo agresivno obnašanje, da se lotila vseh protestnikov in jih skušala razpoditi.

Organizatorji protestov so za danes že napovedali nove shode.

set/mc/set
© STA, 2018