V spopadih med protesti v Bukarešti skoraj 250 ranjenih

Bukarešta, 11. avgusta - Na množičnih protivladnih protestih v Bukarešti so sinoči izbruhnili spopadi med protestniki in policijo, v katerih je bilo po navedbah romunskih medijev ranjenih najmanj 247 ljudi, med njimi najmanj en človek huje. Policija je proti protestnikom uporabila solzivec, več ljudi so aretirali.

Romunija, Bukarešta.
Na množičnih protivladnih protestih v Bukarešti so v petek izbruhnili spopadi med protestniki in policijo, v katerih je bilo po navedbah romunskih medijev ranjenih več sto ljudi.
Foto: Twitter

Romunija, Bukarešta.
Na množičnih protivladnih protestih v Bukarešti so izbruhnili spopadi med protestniki in policijo, v katerih je bilo po navedbah romunskih medijev ranjenih več sto ljudi.
Foto: Twitter

Protesti proti levi vladi so potekali v več romunskih mestih, skupno pa se jih je udeležilo med 30.000 in 50.000 ljudi, med njimi številni izseljenci. Protestirali so, ker je vlada pod vodstvom socialdemokratov po njihovem oslabila boj proti korupciji.

Najbolj množični so bili protesti v Bukarešti, kjer se je na ulicah zbralo najmanj 20.000 ljudi. Nekateri protestniki so metali steklenice in tlakovce, policija pa je uporabila solzivec in vodni top.

O protestih so poročali tudi iz mest Cluj-Napoca, Sibiu, Brasov in Temišvar.

mc/set/mc
© STA, 2018