V kombiju v nehumanih razmerah prevažal 34 tujcev

Ljubljana, 23. julija - Policisti so v petek nekaj po 9. uri v kraju Podbočje ustavili voznika osebnega avtomobila, za njim pa še voznika kombiniranega vozila hrvaških registrskih oznak. Ta je v vozilu v nehumanih razmerah prevažal 34 tujcev, ki so jih policisti predali hrvaškim varnostnim organom. Zoper voznika in njegovega pomočnika pa je preiskovalni sodnik odredil pripor.

Ljubljana.
Policisti so v petek dopoldne prijeli 46-letnega voznika kombija s hrvaškimi registrskimi oznakami. Ta je v vozilu v nehumanih razmerah prevažal 34 tujcev, ki so jih policisti predali hrvaškim varnostnim organom. Zoper voznika in njegovega pomočnika pa je preiskovalni sodnik odredil pripor.
Foto: PU Novo mesto

Tovorni del kombiniranega vozila je bil prazen, vendar so policisti v gozdu v bližini kmalu izsledili 34 tujcev, ki jih je voznik pred ustavitvijo policistov izpustil iz kombija in so se razbežali po gozdu.

Tujci so bili v slabem stanju in dehidrirani, enega izmed njih pa so morali reševalci zaradi slabega zdravstvenega stanja odpeljati v bolnišnico. Državljane Pakistana, Iraka, Irana in Somalije so po oskrbi in opravljenih policijskih postopkih predali hrvaškim varnostnim organom.

apo/apo
© STA, 2018