Sladoledarji skušajo opozoriti nase s hišnimi okusi in domačimi sestavinami

Ljubljana/Bled/Koper/Postojna/Slovenske Konjice, 22. julija - Sladoled se prileže tudi v letošnjem poletju, čeprav je bolj kislo. Lokali skušajo poleg klasičnih prepričati s hišnimi okusi, vse bolj pa tudi s sezonskimi sestavinami in sestavinami lokalnih pridelovalcev.

Ljubljana.
Slaščičarna, sladoled, kornet.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

V Ljubljani gre v sladolednem baru Grefino najbolj v promet okus grškega jogurta. Gelateria Romantika na Dvornem trgu, kjer sicer prisegajo na italijansko tradicijo, pa uvajajo tudi izvirne okuse. Njihov hišni sladoled je s skuto in pehtranom.

V Parku Postojnska jama so letos prvič začeli izdelovati domač sladoled s sestavinami lokalnih pridelovalcev.

V Hotelu Park na Bledu pa je poleg klasičnih najbolj priljubljen okus sladogled, s katerim je Bled lani na mednarodnem tekmovanju osvojil naziv najboljše sladoledne destinacije na svetu. Sladogled sestavljajo plasti temne čokolade, kvinoje in maskarponeja.

pse/bg/vpu
© STA, 2018