Slovenija leta 2021 Evropska gastronomska regija

Ljubljana, 20. julija - Slovenija bo v letu 2021 nosila naziv Evropska gastronomska regija. Strokovna komisija, ki je bila te dni na obisku v Sloveniji, bo Mednarodnemu inštitutu za gastronomijo, kulturo in turizem Slovenijo priporočila, naj ji oktobra v Bruslju podeli ta naziv.

Ljubljana, Ljubljanski grad.
Novinarska konferenca, na kateri je strokovna komisija za podelitev naziva Evropska gastronomska regija 2021 predstavila priporočilo odboru Mednarodnega inštituta za gastronomijo, kulturo, umetnost in turizem glede dodelitve naziva Evropska gastronomska regija 2021 Sloveniji.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, Ljubljanski grad.
Novinarska konferenca, na kateri je strokovna komisija za podelitev naziva Evropska gastronomska regija 2021 predstavila priporočilo odboru Mednarodnega inštituta za gastronomijo, kulturo, umetnost in turizem glede dodelitve naziva Evropska gastronomska regija 2021 Sloveniji.
Direktorica STO Maja Pak, državna sekretarka na gospodarskem ministrstvu Eva Štravs Podlogar, etnolog Janez Bogataj in predsednica strokovne komisije ERG Diane Dodd.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, Ljubljanski grad.
Novinarska konferenca, na kateri je strokovna komisija za podelitev naziva Evropska gastronomska regija 2021 predstavila priporočilo odboru Mednarodnega inštituta za gastronomijo, kulturo, umetnost in turizem glede dodelitve naziva Evropska gastronomska regija 2021 Sloveniji.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, Ljubljanski grad.
Novinarska konferenca, na kateri je strokovna komisija za podelitev naziva Evropska gastronomska regija 2021 predstavila priporočilo odboru Mednarodnega inštituta za gastronomijo, kulturo, umetnost in turizem glede dodelitve naziva Evropska gastronomska regija 2021 Sloveniji.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, Ljubljanski grad.
Novinarska konferenca, na kateri je strokovna komisija za podelitev naziva Evropska gastronomska regija 2021 predstavila priporočilo odboru Mednarodnega inštituta za gastronomijo, kulturo, umetnost in turizem glede dodelitve naziva Evropska gastronomska regija 2021 Sloveniji.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, Ljubljanski grad.
Novinarska konferenca, na kateri je strokovna komisija za podelitev naziva Evropska gastronomska regija 2021 predstavila priporočilo odboru Mednarodnega inštituta za gastronomijo, kulturo, umetnost in turizem glede dodelitve naziva Evropska gastronomska regija 2021 Sloveniji.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, Ljubljanski grad.
Novinarska konferenca, na kateri je strokovna komisija za podelitev naziva Evropska gastronomska regija 2021 predstavila priporočilo odboru Mednarodnega inštituta za gastronomijo, kulturo, umetnost in turizem glede dodelitve naziva Evropska gastronomska regija 2021 Sloveniji.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, Ljubljanski grad.
Novinarska konferenca, na kateri je strokovna komisija za podelitev naziva Evropska gastronomska regija 2021 predstavila priporočilo odboru Mednarodnega inštituta za gastronomijo, kulturo, umetnost in turizem glede dodelitve naziva Evropska gastronomska regija 2021 Sloveniji.
Predsednica strokovne komisije ERG Diane Dodd.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, Ljubljanski grad.
Novinarska konferenca, na kateri je strokovna komisija za podelitev naziva Evropska gastronomska regija 2021 predstavila priporočilo odboru Mednarodnega inštituta za gastronomijo, kulturo, umetnost in turizem glede dodelitve naziva Evropska gastronomska regija 2021 Sloveniji.
Direktorica STO Maja Pak, državna sekretarka na gospodarskem ministrstvu Eva Štravs Podlogar, etnolog Janez Bogataj in predsednica strokovne komisije ERG Diane Dodd.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, Ljubljanski grad.
Novinarska konferenca, na kateri je strokovna komisija za podelitev naziva Evropska gastronomska regija 2021 predstavila priporočilo odboru Mednarodnega inštituta za gastronomijo, kulturo, umetnost in turizem glede dodelitve naziva Evropska gastronomska regija 2021 Sloveniji.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, Ljubljanski grad.
Novinarska konferenca, na kateri je strokovna komisija za podelitev naziva Evropska gastronomska regija 2021 predstavila priporočilo odboru Mednarodnega inštituta za gastronomijo, kulturo, umetnost in turizem glede dodelitve naziva Evropska gastronomska regija 2021 Sloveniji.
Direktorica STO Maja Pak, državna sekretarka na gospodarskem ministrstvu Eva Štravs Podlogar, etnolog Janez Bogataj in predsednica strokovne komisije ERG Diane Dodd.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, Ljubljanski grad.
Novinarska konferenca, na kateri je strokovna komisija za podelitev naziva Evropska gastronomska regija 2021 predstavila priporočilo odboru Mednarodnega inštituta za gastronomijo, kulturo, umetnost in turizem glede dodelitve naziva Evropska gastronomska regija 2021 Sloveniji.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, Ljubljanski grad.
Novinarska konferenca, na kateri je strokovna komisija za podelitev naziva Evropska gastronomska regija 2021 predstavila priporočilo odboru Mednarodnega inštituta za gastronomijo, kulturo, umetnost in turizem glede dodelitve naziva Evropska gastronomska regija 2021 Sloveniji.
Direktorica STO Maja Pak, državna sekretarka na gospodarskem ministrstvu Eva Štravs Podlogar, etnolog Janez Bogataj in predsednica strokovne komisije ERG Diane Dodd.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, Ljubljanski grad.
Novinarska konferenca, na kateri je strokovna komisija za podelitev naziva Evropska gastronomska regija 2021 predstavila priporočilo odboru Mednarodnega inštituta za gastronomijo, kulturo, umetnost in turizem glede dodelitve naziva Evropska gastronomska regija 2021 Sloveniji.
Direktorica STO Maja Pak, državna sekretarka na gospodarskem ministrstvu Eva Štravs Podlogar, etnolog Janez Bogataj in predsednica strokovne komisije ERG Diane Dodd.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, Ljubljanski grad.
Novinarska konferenca, na kateri je strokovna komisija za podelitev naziva Evropska gastronomska regija 2021 predstavila priporočilo odboru Mednarodnega inštituta za gastronomijo, kulturo, umetnost in turizem glede dodelitve naziva Evropska gastronomska regija 2021 Sloveniji.
Direktorica STO Maja Pak, državna sekretarka na gospodarskem ministrstvu Eva Štravs Podlogar, etnolog Janez Bogataj in predsednica strokovne komisije ERG Diane Dodd.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Ljubljana, Ljubljanski grad.
Novinarska konferenca, na kateri je strokovna komisija za podelitev naziva Evropska gastronomska regija 2021 predstavila priporočilo odboru Mednarodnega inštituta za gastronomijo, kulturo, umetnost in turizem glede dodelitve naziva Evropska gastronomska regija 2021 Sloveniji.
Etnolog Janez Bogataj.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Kot so člani strokovne komisije pojasnili na današnji novinarski konferenci na Ljubljanskem gradu, so jih navdušili gastronomski presežki regije, zaveza k trajnosti ter dosedanje aktivnosti države. Žirija je zaznala visoko kakovost proizvodnje hrane v Sloveniji, spoštovanje do okolja in sposobnost za samozadostnost.

V projekt kandidature za naziv Evropske gastronomske regije je vpetih 16 partnerjev. Kandidaturo sestavlja 47 projektov in programov vseh partnerjev, finančni okvir pa znaša 4,3 milijona evrov.

mo/kk/kk
© STA, 2018