Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Izmenjevalnica praznuje pet let, v tem času zbrali več kot devet ton donacij

Ljubljana, 20. julija - Izmenjevalnica, na kateri lahko obiskovalci izmenjajo hrano, čistila, izdelke za higieno in nove šolske potrebščine za rabljena, vintage oblačila, zbrana v Humanitarnem centru Rdečega križa Ljubljana, bo danes potekala že 61. zapored.

Ljubljana.
Izmenjevalnica, na kateri je možno izmenjati hrano, kozmetiko in higienske pripomočke za rabljena oblačila, zbrana v humanitarnem centru Območnega združenja Rdečega križa Ljubljana.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Projekt, v okviru katerega so doslej zbrali več kot devet ton donacij hrane in drugih izdelkov za prejemnike pomoči Rdečega križa, sicer praznuje peto leto obstoja.

Obiskovalci na Izmenjevalnico prinesejo na primer dve konzervi tunine, škatlo kosmičev in šampon, torej štiri izdelke, in si v zameno izberejo obleko. Za en podarjen izdelek dobijo kravato ali rutko, za dva pa majico.

Dobrodošli so še posebej izdelki, ki popestrijo enolične pakete, na primer vložena zelenjava, otroška hrana ali izdelki za higieno, so pojasnili na ljubljanski območni enoti Rdečega križa Slovenija.

ago/apo
© STA, 2018