Podpisan dogovor o začasni navezavi nove ceste med Markovci in Ormožem na regionalno cesto

Markovci, 27. junija - Minister za infrastrukturo, ki opravlja tekoče posle, Peter Gašperšič je danes v Markovcih podpisal z župani občin ob trasi bodoče hitre ceste Ptuj - Ormož dogovor o začasni navezavi prvega dela te nove cestne povezave na obstoječo regionalno cesto. Občanom je obljubil prizadevanja za izbor južne variante ptujskega dela ceste.

Markovci, Občina Markovci.
Gašperšič je z župani občin Markovci, Videm, Gorišnica, Ormož, Zavrč in Mestne občine Ptuj podpisal dogovor o začasni navezavi nove cestne povezave Markovci-Gorišnica-Ormož na obstoječo regionalno cesto R2-228.
Foto: Andreja Seršen Dobaj/STA

Dogovor so minister ter predstavnika direkcije za infrastrukturo in Darsa podpisali s predstavniki občin Markovci, Videm, Gorišnica, Ormož, Zavrč in Ptuj. Slednja je imela pomisleke, a se je po polurnem usklajevanju z ministrom za zaprtimi vrati naposled le odločila za podpis.

Ptujčani so nezaupljivi, ker se bojijo, da ta rešitev ne bo le začasna. Že zdaj opažajo stalno rast prometa na tej relaciji, z uporabo katere se vozniki izogibajo plačilu cestnine na vzporedni avtocesti.

ase/jaz
© STA, 2018