Na konferenci EuCNC letos o tehnologijah pete generacije

Ljubljana, 19. junija - V Ljubljani te dni poteka mednarodna konferenca o omrežjih in komunikacijah EuCNC, ki se v letošnji 27. izvedbi osredotoča na raziskave, razvoj in implementacijo mobilnih tehnologij pete generacije. Udeležuje se je več kot 500 strokovnjakov iz industrije in raziskovalnih institucij, ki med drugim razpravljajo o možnostih uvajanja 5G rešitev.

Ljuljana, Cankarjev dom.
Evropska tehnološko znanstvena konferenca o omrežjih in telekomunikacijah (EuCNC), osredotočena na peto generacijo mobilne telefonije in internet naslednje generacije.
Direktor direktorata Evropske komisije za omrežja prihodnosti Pearse O'Donohue.
Foto: STA

Tridnevna konferenca, ki se je začela včeraj, je namenjena povezovanju raziskovalne sfere in podjetij, ponuja možnost vpogleda v najnovejše znanstvene dosežke in novo pridobljena spoznanja ter omogoča vzpostavitev novih partnerstev in poslovnih priložnosti.

Udeleženci bodo med drugim razpravljali o možnostih uvajanja na različnih področjih, kot so pametna mesta, avtomobilska industrija in civilna zaščita. Pripravljajo tudi predstavitve rezultatov projektov, ki jih je sofinancirala Evropska komisija.

mlu/nd/jaz/jaz
© STA, 2018