Pred svetovnim prvenstvom v nogometu akcija 100 dni brez hazarda

Ljubljana, 13. junija - Pred začetkom svetovnega prvenstva v nogometu in ob svetovnem prvenstvu v pokru v zavodu Etnika opozarjajo na zasvojenost s stavami. Vse, ki imajo težave s stavami, vabijo v program 30 ali 100 dni brez hazarda, so pojasnili na današnji novinarski konferenci.

Ljubljana.
Pred začetkom svetovnega prvenstva v nogometu in ob svetovnem prvenstvu v pokru v zavodu Etnika opozarjajo na zasvojenost s stavami. Vse, ki imajo težave s stavami, vabijo v program 30 ali 100 dni brez hazarda. Pomoč bo na voljo brezplačno in anonimno na spletni strani mladihazarder.si.
Foto: STA

Brezplačna in anonimna akcija bo potekala na forumu spletne strani mladihazarder.si/si. Na spletno stran se lahko uporabniki prijavijo s psevdonimom in anonimiziranim elektronskim naslovom. Za pomoč zasvojenim in njihovim bližnjim pa so naredili tudi mobilno aplikacijo MH mobilna terapija za android.

Od stav so večinoma odvisni fantje, bolj podvrženi pa so jim tudi migranti in finančno šibkejši. Po raziskavi fakultete za uporabne družbene študije problematično stavi oz. stavi več denarja, kot ga ima, 1,45 odstotka prebivalcev. S stavami pa je zasvojenih 0,46 odstotka prebivalcev.

dpr/apo/apo
© STA, 2018