Znanost nad mite o prehrani: Kaj je super v superživilih?

piše Anja Gorenc

Ljubljana, 19. maja - Superživila so v zadnjih letih postala prodajni hit, saj da so super zdrava. A kaj je pravzaprav tako super v superživilih? Kot je opozorila Nataša Poklar Ulrih z biotehniške fakultete, gre pri t. i. superživilih predvsem za prodajno skovanko. Dobre lastnosti, ki jih sicer imajo ta živila, namreč dobimo tudi v lokalno pridelanih živilih.

Brazilija, Sao Paulo.
Sladica iz acai jagod.
Jagodami acai pripisujejo antioksidativne lastnosti, ki pa zaenkrat ostajajo pretežno neraziskane, so opozorili na nacionalnem spletnem portalu prehrana.si.
Foto: Xinhua/STA

Celotna novica je dostopna le naročnikom.
Novica vsebuje 3.500 znakov (brez presledkov) oziroma 614 besed.

Novico lahko kupite. Cena: 1 žeton; na računu: 0 žetonov

ago/apo
© STA, 2018