Pritožbe slovenskih ribičev bodo predvidoma od inšpektorata romale na sodišče v Umagu

Koper, 25. aprila - Slovenski ribiči, ki so prejeli kazni hrvaškega ribiškega inšpektorja, so se v Kopru sestali s svojim zastopnikom na Hrvaškem Ivico Senjakom iz Pulja. Ta je po srečanju napovedal, da se bodo pisno pritožili inšpektoratu. Ta bo moral avtomatično zadevo predati sodišču v Umagu, kjer bo nato potekal redni prekrškovni postopek.

Koper.
Slovenski ribiči, ki so prejeli kazni hrvaškega ribiškega inšpektorja, so se danes v Kopru sestali s svojim zastopnikom na Hrvaškem Ivico Senjakom iz Pulja.
Ribič Silvano Radin in zastopnik naših ribičev na Hrvaškem Ivica Senjak.
Foto: Mitja Volčanšek/STA

Inšpektorat lahko pritožbo zavrne le iz proceduralnih razlogov, a Senjak obljublja, da ne bodo naredili napak. Inšpektorat je sicer v preteklosti za tovrstne prekrške kaznoval tudi hrvaške ribiče.

V zvezi s postopki, ki se proti slovenskim ribičem že vodijo na sodišču v Umagu, je Senjak navedel, da naj bi sodišče preko instituta mednarodne pravne pomoči skušalo dobiti izjave slovenskih ribičev,

Koprskega ribiča Silvana Radina skrbi, da bodo od junija dalje utrpeli precejšen izpad dohodka, če ne bodo mogli loviti.

miv/jk/jk
© STA, 2018