Žrtev sobotnega streljanja v Portorožu zunaj smrtne nevarnosti

Koper, 23. aprila - Žrtev sobotnega streljanja na portoroški plaži, 38-letni slovenski državljan z območja Ljubljane, je zunaj smrtne nevarnosti. Njegovo stanje je stabilno in se še zdravi, je danes v izjavi medijem pojasnil pomočnik vodje sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Koper Dejan Grandič.

Koper, pred Policijsko postajo Koper.
Pomočnik vodje sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Koper Dejan Grandič je dal izjavo za medije o sobotnem streljanju na plaži v Portorožu.
Foto: Mitja Volčanšek/STA

V preiskavi, ki še poteka, je policija sicer pridržala in medtem že izpustila tri osebe. Do zdaj so identificirali štiri udeležence streljanja. Vsi so državljani Slovenije, ki so jih večkrat obravnavali za različna kazniva dejanja.

Strelca policija še ni prijela. Na vprašanje, če naj bi pri strelcu šlo za plačanca in naj bi se že nahajal v Srbiji, je Grandič odgovoril, da tega ne more ne potrditi ne zanikati.

Policija v zvezi s sobotnimi dogodki na portoroški plaži sicer obravnava kaznivi dejanji poskusa umora in povzročitve splošne nevarnosti.

miv/pa/pa
© STA, 2018