Turška vojska zasedla središče Afrina

Damask, 18. marca - Turška vojska in njeni zavezniki so vstopili v večinsko kurdsko mesto Afrin na severu Sirije in prevzeli popoln nadzor nad središčem mesta, je danes sporočil turški predsednik Recep Tayyip Erdogan. Kot je dodal, zdaj tam plapolata zastavi Turčije in Svobodne sirske vojske.

Sirija, Afrin.
Turška vojska in njeni zavezniki so vstopili v večinsko kurdsko mesto Afrin na severu Sirije in prevzeli "popoln" nadzor nad središčem mesta, je danes sporočil turški predsednik Recep Tayyip Erdogan.
Foto: Xinhua/STA

Novico o prevzemu nadzora nad centrom Afrina je potrdila tudi turška vojska in dodala, da v mestu zdaj že izvajajo operacije iskanja in odstranjevanja min.

Pred tem je Sirski observatorij za človekove pravice prav tako poročal, da so turški vojaki z zavezniki vdrli v mesto Afrin in tam hitro napredujejo.

Zavzetje mesta Afrin je glavni cilj operacije Oljčna vejica, ki jo je turška vojska sprožila 20. januarja s ciljem poraziti kurdske sile YPG v sirski regiji Afrin. Zaradi stopnjevanja ofenzive je v zadnjih dneh iz mesta zbežalo več kot 200.000 civilistov.

jav/vpu/blm/jav
© STA, 2018